Geschiedenis

Graag willen wij u hierbij meenemen in de tactische en spelinzichtelijke analyse van het ontstaan der Angorageiten.

underkoffer
In den beginne der Angorageit had men een groep jonge proletariërs die zich vanaf hun zevende levensjaar bezig hielden met het vieren van wat door ons katholieken wordt omschreven als de laatste kans voor de vastentijd om jezelf te buiten te gaan aan alle verleidingen des leven, oftewel Karnaval. In schuurtjes, garages, zandbakken en speeltuinen werden carnavalswagens gebouwd die door middel van skelters, driewielers of de eeuwenoude menselijke trekkracht werden voortgestuwd in den Karnavaleske optocht. Hoogtepunten uit dit verre verleden waren: Harry’s Hapkar, De Smurfen en natuurlijk het prijswinnende Under-de-Koffer. underkoffer

100_6089 Na een leemte van enkele jaren ook wel de Middeleeuwen of door onze Engelse vrienden de Drak Ages genoemd, werd onder de vlag van de padvinders besloten opnieuw zich te storten op het fabriceren van karnavalswagens. Zelfbenoemd bedrijfsopvolger van “Das ganz große Baubetrieb” besloot als vakneuroot dat het bouwen van karnavalswagens – in tegenstelling tot het bouwen van Varex-woningen – niet over één nacht ijs mocht gaan, maar hiervoor een geschikte locatie moest worden gezocht. Mede dankzij een bouwlocatie die van alle faciliteiten is voorzien, wordt door de padvinders met een viertal wagens meegedaan aan vier opeenvolgende karnavalsoptochten. De vernieuwende, inspiratie volle, artistieke zeer kleurrijke wagens hadden de volgende politieke, morele en ethische dilemma’s als thema: Apres-Ski, IkeNee (wat slecht!), Stadswacht lekker belangrijk en Werkvrije Rookplek.
Bouw_rookvrijewerkplek
Historisch blijven de veldslagen van het dan genaamde Cafe Het Steegje, nee nog niet Grand en ja ook nog met ‘je’ erachter, vroeger was men nog bescheiden. Menig bier en ruit sneuvelde, met gewonden tot gevolg. Door historici worden de veldslagen voor Het Steegje in één adem genoemd met de slag om Waterloo en natuurlijk D-Day. Ondanks het gebruik van hoogwaardige materialen als multiplex, pallets, panlatten en latex werden de wagens door minachting van de jury nooit op hun echte culturele meerwaarde geschat. Het mocht dus niet zo zijn dat met deze wagens prijzen in de wacht werden gesleept.

In deze tijd ontstond er een revolutionaire stroming binnen de padvinders. Nadat in de kantine van de bouwlocatie een naam bordje werd gevonden waar niemand de betekenis van wist, werd door de filosofisch denkende mensen besloten deze naam maar aan te nemen. De Angorageiten.

keetjeNa een periode van wel verdiende rust die ook wel kan worden omschreven als de bekende stilte voor de storm ontstaat een samensmelting van eensgezind denkende mensen uit meerdere groepen onder de geweldige benamingen: The B Team, Tuinkabouters, Zoepernova’s, Glamourchicks en de Angorageiten. Plaats van handeling is Stationsstraat 18, oftewel het huis met de eeuwige brandende ster waarbinnen de wijzen uit het Oosten zich verzamelden.

Het huis blijkt onder het genot van enige alcoholische versnaperingen een broedplek voor nieuwe ideeën. Vooral tijdens de bekende bloten balgen party’s volgt het ene goeie idee het andere op, maar vooral het oprichten van een karnavalsvereniging of iets wat daar op lijkt komt meerdere keren naar voren. Het blijkt vooral voor de heren Oude Wolbers en Braakhuis een “I have a dream…” gehalte te hebben. Na veel oeverloos gekuier, maar vooral naar het inspirerende betoog van de heer Morselt, die qua uitstraling, charisma en betoogvoering valt te vergelijken met Obama, wordt onder het afdak aan de Klippenweg 7, op 9 augustus 2009 uiteindelijk besloten om de knapste en gezelligste karnavalsvereniging van Borne op te richten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.